Den meningsfulla högläsningen; ett brev och idéer

den-meningsfulla-hoglasningen

Hej Ann-Marie!
Jag läste din bok Den meningsfulla högläsningen i går kväll innan jag skulle sova. Men sedan gick det inte att somna då det poppade upp läsidéer hela tiden. Jag var tvungen att tända lampan och skriva ner mina tankar på lärplattan. En idé jag ska starta med till nästa klass med förskoleklasselever är att göran en tandtappartavla. När vi sätter upp en tand på tavlan får den elev som tappat tanden välja att höra en liten pixi-saga. Böckerna ska naturligtvis ligga i en vacker låda. Att tappa tänder och få en peng i all ära men att tappa en tand och få en saga är mångfalt mycket bättre och givande.
Tack för bra läsning.
/Chris

This entry was posted in Högläsning, Lektioner och lektionsförslag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>