Allergi i skolan

P1070663Min barndom präglades av rinnande ögon och väsande lungor. I armveckan kliade det. Då fanns det inte mycket mediciner att hurra för. De jag tog gjorde mig skakis och jag fick svårt att skriva fint i skolan. Kroppen kändes som vore den invaderad av myror som sprang omkring inne i blodomloppet. Det var besvärligt och det kändes som kroppen förde ett inre krig. Koncentrationen fick sig en ordentlig törn. Det gäller också för dagens allergiker. Tröttheten är besvärlig. Medicinerna är vänligare och underlättar för ett någorlunda vardagsliv.

En elev jag har lider av rinnande näsa och kliande ögon. Det är tröttsamt för eleven. Och utanför står allt i blom. Den där grönskan vi tycker så mycket om. Vi måste gilla våra allergiker också. De kämpar, kämpar. Och så den där tröttheten …

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.