Lärarens lust att undervisa kommer med förberedelser och efterarbete

Den mesta tiden i skolan äger rum i klassrummet. Där är lärare och elever. Där genomförs dagligen lektioner. Ibland sex om dagen. Dessa kommer inte ur tomma intet. Men ofta vet jag att vi lärare gör detta när inte annat prioriteras. Något så oändligt viktigt som vad lärare gör och behöver göra kommer ibland till korta. Vi behöver tala om vikten av att hitta på pedagogiska frågor till våra undervisande innehåll. Inte tvingas omsätta dem som utförare.

För lärarens lust också handlar om att hitta på hur innehåll ska utvecklas, kreativa tankar om vilka frågor som ska ställas så är läraren aktiv, inte en som genomför utan själv deltar då smittar det av sig på eleverna. Allting blir större. Också hos läraren.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.