Belägga med forskning i efterhand: Göra, reflektera, analysera och tillföra

Det ska vara evidensbaserat. Skolans arbete ska vila på vetenskaplig grund. Jag är utbildad och har en vetenskaplig grund men är också praktiker. Hur jag studerar undervisningen kan ske på flera sätt. Dels måste jag ha tid för att koppla det jag gör med forskning men inte bara hypotetiskt utan reellt, dvs, det jag ser av det jag gör i undervisningen och det eleverna gör, förstår, lär och tänker, kan jag upptäcka kopplingar till teoretiskt.

Jag brukar upptäcka att jag belägger med forskning i efterhand. Det betyder att i en annan undervisningssituation har jag redan belagt det jag gör med vetenskap.

Hej HOPP!

Anne-Marie Körling

This entry was posted in Verkligheten, Vetenskap och teori. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.