Lyssna tillsammans i bilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det sommar. Kanske åker vi iväg i bilen. Hela familjen trängs ihop. Långa timmar i bilen. Det är då vi kan skapa gemenskap genom att lyssna tillsammans och verka för den lyssnande gemenskapen. Jag minns en familj som gjorde så. De kom fram till sitt sommarmål men ingen lämnade bilen. Berättelsen var så spännande att alla satt kvar, ville lyssna. De utanför undrade om något hänt. Nej, inget har hänt, men jo ändå. En hel familj som får samma innehåll är förenade i något en författare lockat in dem i.

Och vad ska ni då lyssna på?

Lyssna på det som du tycker om, du som är vuxen, så att du själv lyssnar. Högläsningen och gemenskapen är inget vi gör för barnen, tonåringen, vi gör det för att vi alla lyssnar till en och samma bok. Detta att få något gemensamt.

Hej HOPP

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Högläsning, Semester. Bokmärk permalänken.