Tala med barn!

Det är många som talar om barn. Det är bra. Det är alldeles för många som inte talar med barn. Det är inte så bra!

Det är viktigt att tala med barn och till barn. Barn är inte annorlunda än några andra människor. Dessutom står det i Barnkonventionen att barn har rätt att vara delaktiga i allt som berör dem. Det är märkligt att vi tänker att de själva inte kan föra någon som helst talan – ja, vi uppför oss faktiskt så – som om barn själva inte kunde tala. Om vi säger saker om barn så tolkar vi barn. Om vi frågar barn så får de själva berätta. Om de tystnar kan det bero på att hjärtat hos den som frågar inte är tillräckligt stort och öronen som sitter på huvudet inte är tillräckligt utvecklade för barns röster.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tala med barn!

  1. Morrica skriver:

    Det händer också att det beror på att de har sagt det de hade att säga, och tycker att det är dags att göra något annat.

  2. Mib skriver:

    Ja barn säger så mycket klokt! Vi måste lära oss att stanna upp i livet och lyssna på dom!

Kommentarer är stängda.