Veckans pedagogiska ord – Identitet

Om jag vore rektor skulle jag låta ett ord ur läroplanen vara i fokus för undran, förundran och pedagogiska grubblerier under en vecka. Denna vecka är det ordet identitet. Förra veckan var det meningen: Skolan ska vara generös!

Vad är identitet? Hur är och hur blir vi? Jag skulle säga något om lärarnas yrkesidentitet och elevernas elevidentitet. Jag skulle inte påstå något mera lyfta frågorna. Jag skulle be mina lärare fundera över vad, hur och varför det är så viktigt att uttala barns namn.

Det här inlägget postades i Om jag vore rektor, Styrdokumenten, Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.