Sciras hedersdiplom 2013 fick jag ta emot igår

Igår överraskades jag stort. Under en föreläsning om läs- och textundervisning och hur att skapa den som lärare kom ordförande för Scira att ”avbryta” för att utdela ett hedersdiplom. Jag drog mig lite åt sidan för att skapa plats åt den som skulle få mottaga det. Inte anade jag … Nu har jag det hemma, inramat, mottaget och jag känner mig väldigt hedrad.

Och orden:

”Anne-Marie Körling som  –  på ett alldeles unikt sätt – har inspirerat oss, barn och vuxna, att lekfullt och engagerat öppna dörren till läsandets sköna värld. Som en fantastisk förebild har hon fått oss att inse läsandets betydelse för lärandet.”

betyder mycket för mig. Om jag kan få lärare, vuxna, föräldrar att öppna denna läsvärld så vet jag att barn och unga får uppleva världar de annars aldrig skulle få se. De upptäcker också sig själva, vem man själv är i texten och sina egna tankar i förhållande till en författares berättelser, åsikter eller berättande fakta.

Med hela mitt pedagogiska jag tackar jag för detta hedersdiplom och packar min skolväska för ett nytt besök bland lärare och elever.

Det här inlägget postades i Boken i undervisningen, Högläsning, Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

8 svar på Sciras hedersdiplom 2013 fick jag ta emot igår

 1. Ursula Willstedt-Svensson skriver:

  STORT GRATTIS!

 2. Jesús J. skriver:

  Grattis!

 3. Grattis Ann-Mari! Du är en stor inspiratör.
  Hälsningar
  Helen Rönnholm
  Scira Västerbotten

 4. thord wiman skriver:

  Hej!

  Alfabetsresan gör du idogt varje dag, berikar
  och motiverar din omgivning.

  Från A till Ö.

 5. Laura Caligari skriver:

  Stort GRATTIS!
  Just igår nämnde jag dig när jag berättade för kollegor om mitt arbetssätt 🙂
  Jag sa att du är min inspirationskälla 🙂

  Tack för allt du delar med dig!

  /Laura C.

 6. Anne-Marie Körling skriver:

  Tack. Så roligt att läsa. Det är du som ger, undervisar och prövar. =)

 7. Anne-Marie Körling skriver:

  En lärare säger a och följer upp med ett b.

 8. Anne-Marie Körling skriver:

  Tack, all värme till er gensvarare. Tack Scira!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.