Följas åt!

FÖTTER - TVÅ AV SAMMA

Följsamhet - mina fotavtryck följs åt! Anne-Marie Körling

Följas åt! Det är så vackert att tänka så.

Följas åt!

Jag är ensam.

Därför ser jag de som följs åt på avstånd.

Jag följer med blicken och ser hur den ena följer den andra, och så byter de som följs åt med att följa varandra. Någon följer den andra in i en affär, den andre följer den andre in i något äventyrligt, två följs åt in på ett Stockholmsfik och beställer in två jättestora koppar kaffe och sitter intill och surplar i sig. Alternativt så sörplar de i sig kaffet. Det beror på hur de vill stava ordet. Det kan hända att de blir lite upprörda över hur ordet är stavat och argumenterar en aning om det. Men trots att de stavar sig igenom olika så följs de åt en bit på livsvägen. All stavning till trots.

Jag ser på följsamheten. Mina fötter följs alltid åt. Tur är väl det. Om inte skulle det bli en mycket märklig promenad runt mina vatten. Dessutom kan man tycka att detta inlägg inte är särskilt följsamt allts. Vad vill människan? Det enklaste svaret är att jag följer mina infall. Och har roligt. Det är följer automatiskt med. Jag följer nog inte upp detta inlägg. Uppföljningar i all ära!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten, Ordförrådet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Följas åt!

 1. thord wiman skriver:

  En livfull tanke, ett plötsligt infall kan vara en snabb och bra vinkel in mot det kittlande okända.
  Plötsligt infall måste bejakas, undersökas och prövas om bärighet föreligger, om utveckling är möjlig – inflation kan det ändå aldrig gå i infall – men brist,oftare. Oftast!

  Alfabetet och språket är en tummelplats, en givmild, tillåtande och lekande lustgård, ett ordens rike för skrivare och läsare.
  Mest är det nog det personliga anslaget, intensiteten, inlevelsen och engagemanget i det nedplitade som tar mått på graden av angelägenhet – mer detta än ämnet kanske.
  Kreativiteten är nog infallens moder ändå, liksom tystnaden är tankens.

  Tjenarimoss: stilfull blogg det blev men ”iiiiiiihh…” skrek jag genomströmmat förskräckt inledningsvis.
  Lugn.
  Jag vänjer mig.

  (Din ”portklapp” ikon, en grön sol(?) apostroferar väl vår tid av global klimatknipa och brådskande miljötänk med handling. Bra!!

  En hälsning från thord.

 2. Anne-Marie skriver:

  Hej thord, vill bara säga hej, jag återkommer ytterligare imorgon, Anne-Marie

 3. Mats skriver:

  Mitt omedelbara infall är att det här med uppföljning är övervärderat. Ibland känns det som om nuet inte finns om det inte kopplas samman med något ”lärande”.

  Thord Wiman – är det en kod för ”third woman”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.