Gemenskap med varandra kring våra uppdrag

Jag vill, behöver och hoppas på utveckling och gemenskap då det gäller skolan. Jag tror vi ska bära läroplanen med oss så att vi kan skapa gemenskap till vårt uppdrag och det vi kan och bör diskutera. Jag önskar att läroplanen var en del av det man såg lärare ha i sin vardag. All förändring börjar i en lärares huvud, ingen annanstans om man ska vara krass. Läroplanen Lgr 11 sätter fokus på skolans uppdrag och lärarnas yrkesprofession – att utveckla lärandet. Det står inte mycket om vad eleverna ska göra under själva processen – mer vad de i undervisningen ska få av innehåll. Läroplanen talar om generositet. Vi behöver gemenskapen för att utveckla hur. Det är också hur vi ska diskutera under våra pedagogiska diskussioner. Det ska synas att vi har den gemenskapen också i det yttre.

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.