Tvåspråkiga klurigheter

 

P1070411De talar spanska och svenska. Barnet talar spanska och svenska. Svenska på förskolan. Spanska i hemmet. Mamman och barnet leker en ordlek. Man ska lasta bokstavstågets vagnar med saker som börjar på bokstaven den och den.

”Och så kommer bokstavståget med bokstaven A.”

Barnet klurar på bokstaven a. Vilka saker kan man stoppa i tågets vagn? Barnet säger något på spanska som inte alls börjar på a. Mamman säger att det stämmer inte. Sen upptäcker mamman att barnet har översatt inom sig. Utan att säga ett ord. Det spanska ordet börjar inte på a men det gör det svenska.

Denna gåva.

 

 

This entry was posted in Barns rättigheter, Frågekonsten, Kommunikationen, Ordförrådet. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.