Att återknyta kontakten med boken

Körling ritar. För att det är kul. 2011

Jag läser intensivt då jag läser. Men så går det några dagar och jag läser inte. Går det för lång tid blir berättelsen halv och avbruten. Som en relation utan värde eller som kom av sig.

Boken ligger där uppslagen och uppochnedvänd. 98 sidor lästa. 132 att läsa vidare i. Det är som att träffa en gammal vän som man inte träffat på en tid. Man måste knyta an till det sista man hade gemensamt. Man måste också få lite uppdateringar sedan sist och få fråga om det där som skulle hända men som man inte fått följa upp. Då är läsandet som en ursäkt till en början, förlåt, förlåt men annat kom mellan mig och dig och nu är jag här igen. Det sista hundörat syns som ett kraftigt nyp i mitt eget.

 

Det här inlägget postades i Lässtrategier, Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.