Frågor om läsningen och om strategierna, en slags textsamtal

Då jag samtalade om elevens läsning kunde jag ställa dessa frågor. De var främst inriktade mot elevens läsförmåga och undervisningen mer riktad mot att skapa frågor till texter. Här är frågorna jag kunde ställa en enskild elev då jag gjorde läsanalyser och diskuterade hur läsningen utvecklades. Texterna var olika. Dessa är från Kiwimetoden 2006. Jag undervisade så här sedan slutet av 1990-talet. Frågor som ställs måste ställas så att de kan besvaras. Det handlar om förhållningssätt. Varmt sakligt och väldigt inlyssnande. Idag skulle jag formulera om en del av frågorna.

Ur Körling: Kiwimetoden, 2006

This entry was posted in Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning, Undervisningen and tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.