Skolans något förhöjda betydelse under pandemin

 

Det blev ett annat samtal om skolans betydelse då samhället stod inför pandemin. Det nedsläckta samhället var inte helt stängt. Skolorna var fortsatt öppna. Skolan var plötsligt i fokus på ett helt annat sätt än tidigare. Skolan ansågs vara så viktig och betydelsefull för barn och unga och det skrevs och pratades om detta. Det är självklart att det påverkar hur vi som arbetar på skolan: rektorer, lärare och elever är i krisens ljus viktiga och skolan en plats som måste vara öppen. Eleverna hade en enda plats där de fortsatt kunde mötas och där samhället fortsatte vara en öppen plats trots all nedsläckning.

Kanske är detta något som påverkat resultaten till det bättre. Jag funderar i banorna att när något ges värde som uppstår värde.

Hej HOPP!

Anne-Marie Körling

Det här inlägget postades i Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.