Barn behöver vuxna. Elever behöver lärare.

Körling fotograferar 2013

Det talas så mycket om att barnen ska bli självständiga. De ska lära sig arbeta självständigt. Och denna självständighet är så viktig. Då jag vill lära mig ser jag till att hamna i ett lärande sammanhang så att jag få lära av många. Jag vill höra något berätta, någon visa, jag vill ha någon som lyssnar, återkopplar, lyfter, stöttar mina analyser, tar emot mig när det är så där motigt, och när jag måste vila för att jag arbetat så mycket slår sig ned och tar en paus med mig. Men barn som blir till genom att vara bland andra ska snabbt lära sig att bli självständiga, arbeta på egen hand. Barn behöver vuxna. Elever behöver lärare. Vi behöver varandra kort sagt. Och ett innehåll att lära gemensamt ur.

 

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Lärande, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.