Läxa – något förlegat!

Om läxor

Jag har sagt det som står här, det finns i en tidning. Jag önskar så att det finns en sådan syn på barnet att man inser att man kan skapa goda cirklar kring skola och hem. Det är så viktigt att få visa vad man kan. Inte att föräldrar ska bli oroliga och kompensatoriska, bli lärare åt sina egna barn. Det ska vara värdefulla möten mellan barn och föräldrar. Dessutom är jag av den åsikten att läxor inte ska behövas då arbetet i klassrummet ska vara tillräckligt.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Skolrättigheter, Strategier, Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

2 svar på Läxa – något förlegat!

  1. Jane Sjögren skriver:

    Hej Anne-Marie!
    Jag håller fullständigt med dig ang. läxorna. Många är de föräldrar som sitter och gör barnens läxor, för att barnen själva inte kan. Vad är det då för mening med dem? Läxorna kan även vara ett ständigt dåligt samvete för både föräldrar och barn. Trots detta känner jag att som lärare har man pressen på sig från både kollegor och föräldrar att ge barnen läxor. Jag brukar istället använda mig av olika uppdrag såsom att läsa en bok för sitt syskon, spela ett mattespel med föräldrarna osv.

  2. Anne-Marie skriver:

    Jane, så gör jag också, eller gjorde. Jag har den erfarenheten att elever som vill göra något klart eller tyckt att något varit roligt tagit hem frivilligt. Jag försöker skapa en sådan miljö att läsningen blir något som följer med eleverna in i sina vardagar – att de läser hemma. För att läsning betyder något för dem, tillför dem något, och då vore det hemskt att skapa läsläxor. Anne-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.