Över ett glas mjölk och en smörgås gjord med omsorg

Körling fotograferar 2014

Fotograferade en smörgås. Den gjordes med omsorg av en femåring. Skinkan lades om fyra gånger. Paprikan likaså. Jag fotograferade och barnet bad att få titta på fotografiet av smörgåsen. Sen rättades paprikabiten till igen. Något hände i mig. Något långsamt. Något som tar tid. Och jag lade min vuxenhet åt sidan och gjorde mig en smörgås. Tre gånger lade jag om skinkan. Två gånger såg jag till att paprikan låg där den skulle.

Körling fotograferar 2014

Fotograferade ett glas mjölk. På begäran av en liten treåring. Sen tittade vi på fotografiet. Sen tittade vi på mjölkglaset. Treåringen skrattade och frågade vems mjölk det var på fotografiet.

This entry was posted in Barns rättigheter, Läraren inom mig, 2014 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *