– Har du valt dina elever?

Detta med val. Jag har haft många studiebesök i klassrummen. Lärare från när och fjärran. Hela grupper som följt det som ägt rum under en hel dag för att sedan avsluta dagen med samtal om det som har ägt rum. Jag fick ibland frågan:

– Har du valt dina elever?

Det handlade om att inga elever avvek från det som ägde rum i klassrummet. Inga bråk, inga avbrott för annat, inga tillsägelser. Det måste bero på att jag inte hade elever med diagnoser. Och jo, jag hade elever med diagnoser, och jag väljer inte mina elever. Det finns inga sådana valmöjligheter i skolan och ska inte heller göra det. Jag är lärare för de elever jag får möta.

This entry was posted in Klassrummet, Konsultation av något slag, Lektioner och lektionsförslag, Ordning och reda, Pedagogiska samtal, Systematiskt kvalitetsarbete i undervisningen. Bookmark the permalink.

One Response to – Har du valt dina elever?

  1. johanna says:

    Men nog spelar det roll i vilken typ av område man arbetar. Tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.