Organisation: En klocka till eleverna som går iväg

Elever som ska iväg till annan lärare för lektioner, exempelvis de som hämtas av speciallärare för lektioner i annan lokal blir ofta störda. Elever kan ha kommit igång med sina arbeten i klassrummet och så ska de iväg till något annat. På Nya Zeeland kom specialläraren in med en liten äggklocka, ställde in den på en halvtimme, en timme eller vilken tid det nu skulle vara för speciallektion för eleven. Där stod klockan och tickade ned tiden och detta innebar att eleven kunde hantera avbrott och få tid på sig att ställa om för annan undervisning.

Detta är ett förslag för hur organisationen kan utvecklas.

Det här inlägget postades i Klassrummet, Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.