Underhålla vad att läsa och skriva om

P1270195

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ett klassrum jag besökte i Oregon hade eleverna penna, papper, boktravar och Ipad på sina bänkar. De valde själva vad de ville läsa ur och skriva på. Bok valdes oftare än paddan då det gällde läsning. Penna och papper valdes lika ofta som padda då det gällde att skriva.

Jag funderar ofta över varför vi bestämmer var man ska skriva istället för att underhålla vad man kan skriva och hur.

This entry was posted in Pedagogiska miljöer, Pedagogiska samtal. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>