Almapriset 2020 går till Paek Heena

Skrev så här till mina elever alldeles nyss: 

Almapriset är ett pris instiftat av Svenska regeringen. Det är precis som ett nobelpris. Den som får detta pris får komma till utdelningen i Stockholm och får ta emot ett pris ur de kungligas händer och en prissumma på cirka 5 miljoner svenska kronor. Årets pris gick till den koreanske författaren och illustratören Paek Heena.

Jag visar här några illustrationer hon skapat. Boken handlar om en pojke som hittar några magiska karameller. När man äter dem kan man höra djur prata och förstå sina föräldrar på ett annat sätt. Så här ser några av bilderna ut:

Peak Helena.

Om du vill lyssna till hur priset presenteras på engelska kan du lyssna här.  

Vad tänker Anne-Marie om priset:

Jag blir mycket rörd och påverkad av illustrationerna och hur de har byggts upp. Jag tycker att priset också är ett pris till oss alla andra. Vi får syn på böckerna som vi kanske inte skulle ha fått syn på och kan lära känna författare och illustratörer som vi inte heller skulle kunna upptäcka. Jag vill springa till bokhandeln och köpa varenda bok för att läsa, studera illustrationerna och äta upp en moln så att jag kan flyga.

Hej HOPP kära läsare.

Anne-Marie Körling

This entry was posted in Astrid Lindgren, Barns rättigheter, Boken i undervisningen, Högläsning, Litteratur och läsning, Synligt läsande and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.