Lgr 11 – Att läsa läroplanen och det noggrant!

Noggrant läser jag den kommande läroplanen. För mig handlar det om att förstå rätt och utveckla det pedagogiska i orden. Exempelvis förekommer ordet generositet. Det är ett speciellt ord som skolan ska omsluta eleverna med. Och ordet generositet är stort och innehållsrikt, famnar många betydelser. Det tog mig en hel dag att läsa de tre första sidorna i läroplanen, de som inleder alltsammans. Det är i de första sidorna som tankarna om demokrati och människosyn presenteras. Och det är inga sidor att skynda över. Tvärtom. Där ska vi stanna upp och aktivera våra omsättardiskussioner.

Om ni har frågor så ställ dem här. Jag har inga svar men tror att frågorna kan hjälpa oss att börja diskutera. Och förhållningssätt är alltid en fråga att lyfta upp, vända och vrida på och praktiskt utveckla.

Låt oss! För barnen!

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.