De stora feta frågorna ger eleverna kreativa möjligheter att tänka fritt och utanför alla lådor och boxar. Tänkandet ska vara fritt, tids nog kommer inramningarna kring vad, hur och varför. Men en fråga som – HUR GÖR MAN EN HÖG MED VATTEN – är och har varit en mycket kreativ fråga för mina elever och mig själv. Som vuxen måste jag leta mig förbi det jag vet om vatten och tänka på andra sätt – vilket är mycket utmanande. Eleverna har ett mycket ledigare förhållningssätt till den här frågan. Att det väcker engagemang att få öppna frågor tror jag handlar om att dessa ligger nära det kreativa.
Här är jag. Hej HOPP!
-
Senaste blogginläggen:
- Krönika om boken jag nästan inte vågade läsa högt 2023-02-01
- Krönika om bilderboken som träffar i amygdala 2023-01-27
- Den kompetente läraren 2023-01-24
Kategorier
Korlingsord på Twitter
- Vägarna. Dagens fotografi: https://t.co/coHoa9pH04 about 4 hours ago from Twitter for iPhone
- @RolfEkelund Jag brukar tänka att mellan 20 och 24. Varken mindre eller mer. about 4 hours ago from Twitter Web App in reply to RolfEkelund
Arkiv
Lev Vygotskij:
Talspråket är alltid begripligt för barnet; det uppstår ur ett levande umgänge med andra människor, det är en fullkomligt naturlig reaktion, barnets reaktion på vad som händer omkring det och berör det.
Av alla dessa inlägg som jag läser i din blogg – de här små lappar med barnens ord och tankar tar mig till en helt annan dimension. Varför, hur skulle vi kunna eftersträva efter något annat än att tillåta barnens röst och tankar synas och höras?
P.S. Jag har bitvis följt debatten om Klass- 9A. Jag tittade på första episoden. Det slog mig att ingen som jag kommer ihåg nämnde barnen/eleverna. Har någon reflekterat över vad de hade att säga?!
Pingback: >Anpassa er eller dö! #skolbiblioteken #skolforum #minecraft | Pelle Pedagog
Pingback: Att förklara rhizom | Pelle Pedagog
Pingback: Teknik som ett mål eller ett medel - Pelle PedagogPelle Pedagog