Undervisning: Samla modellande meningar ur böckerna

En undervisningsform jag använt alla mina undervisningsår har handlat om att lyfta ut författarnas ord in i våra klassrum. Eleverna får själva ta en mening, detta äger rum dagligdags och under hela dagen, ur sina böcker och skriva av dem på blädderblock. Detta gör att eleverna bidrar till undervisningen och att flera författare modellar skrivande och mening i en slags transparens för alla. Det betyder också att innehållet syns i klassrummet och kan användas både i tankarna, i texterna och för att sätta sprätt på kreativiteten.

Jag vill gärna att klassrummen är ordens, kreativitetens, tänkandets rum. Och då måste det föras in meningar i det rum där lärandet ska utvecklas.

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning, Pedagogiska miljöer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.