Där sa du ett ord!

Körling fotograferar 2014

  • – Det här ordet, sa mamman. Vad tror du att det kan vara för ord?
  • – Första ordet du tänker på då jag säger … blåbär? frågade mamman.
  • – Latinet. Det är alltid latinet. Genom latin kan man härleda ord. Sa mamman och letade på.
  • – Det här var ett konstigt ord! sa mamman och lockade dit mig att se och läsa.
  • – Där sa du ett ord! sa mamman och det var precis vad jag gjorde.

Det var alltid en lek med ord. Hade vi ingenting annat så hade vi orden. Och jag minns ordlekarna och jag minns frågorna. Jag minns den plötsliga högläsningen när orden var nya eller användes i märkliga sammanhang. Och jag har fortsatt leken. I ordbokspromenader. I de härliga djupet av orden och fantasin de kan möjliggöra då man får leka med dem.

Det här inlägget postades i Ordförrådet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.