Någon sa – Du är duktig!

Någon sa – Du är duktig! Och jag famlade omkring och undrade vad jag då var för något. Det är ett mycket svårt ord att förstå. Jag frågade vad personen menade. Även personen hade svårt att förklara vad ordet innehöll. Jag kunde inte annat än mottaga ordet ”Duktig” med en slags oro. Det var och är inte översatt. Och jag vet inte riktigt vad som menas med det. Ordet hade inget verkligt innehåll för mig.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Någon sa – Du är duktig!

  1. pippi skriver:

    Duktig kan ha olika innebörd, det kan vara ett ord för att komma undan. Det kan vara att du förstått personen som säger ordet på (personens) rätt sätt. Men det kan också vara ett ord som används för att berätta att personen tycker väldigt mycket om dig i det du gör, säger eller ger uttryck för.
    Jag tycker också att du är duktig (ger mig intressanta ord, uttryck, nya sätt att tänka, nytt förhållningssätt till mig/mitt arbete/mina vänner osv.)

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Du har givit ordet omklädsel. Genom detta går det att förstå. Men inte som ett lösryckt ord – inte som – Du är duktig! Tack Pippi! /Anne-Marie

  3. Pingback: Skötsam och duktig för att bli kreativ | Skollyftet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.