Eleverna om hur och vad

Körling undervisar 2007Körling fotograferar 2014P1240652Körling fotograferar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varje vecka skrev vi om vårt lärande. Inför terminsstarter skrev vi om det vi kom ihåg, mindes och ville fortsätta lära oss. Inför terminsavslut funderade vi över vad vi lärt under terminen. Men det viktigaste. De samtal vi förde dagligen kring hur vi lär oss, av vem vi lör oss, ur vad vi lär oss, genom vad vi lär oss, hur vi vill lära oss, hur läraren ska stötta och utveckla, hur lärande märks och vad det gör för skillnad. Här är några smakprov. Undervisningen är från tidigt 2000. Jag funderade ständigt över vilka frågor jag skulle ställa. Och det gör jag fortfarande. Vilka frågor leder till att eleverna upplever att de kan svara och hur de förstår varför vi skriver om det vi gör?

Det här inlägget postades i Frågekonsten, Kommunikationen, Ordförrådet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.