Wake-up-call i korridoren

Körling fotograferar 2014     Jag är också utanför. Korridorer i skolan. Långa är de. Ödsliga då lektionerna stängt sina dörrar. Jag hör röster från klassrummen. Ser lärarna visa, berätta och undervisa. Jag ser dem genom fönstren. Skolan arbetar. Så sitter eleven där. I korridoren. Utanför. Vi möts. Ögonen blixtsnabba.

– Hjälp mig. Hjälp mig att vara på lektionen. Så sa eleven. Omedelbart slår vi följe. Vi ihop. In på lektionen. Läraren förstod omedelbart. Jag slog följe in i klassrummet. Slog mig ned intill. Så vecklade undervisningen ut sig. En röd matta av välkomst rakt in i boktryckarkonsten.

– Man skulle kunna säga trickkonsten, viskar eleven. Så skulle man kunna säga om tryckkonsten.

This entry was posted in Ansvaret, Kommunikationen, Läraren inom mig, 2014 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.