Pippi Långstrump och lappen läraren kom med

Igår firades Pippi Långstrump. Hon har alltid varit äldre än jag. En Pippi att upptäcka världen med. Genom vänlighet ifrågasätta normer och med godhet förändra för de närmaste. En Pippi Långstrump som stannar upp inför kränkningar och sätter stopp för saker som inte är bra. Pippi utmanar oss. Igår fyllde hon år. Hon är fortfarande äldre än jag men jag har en annan ålder än hon. Hon är evigt nio år.

Igår kom en lärare och en elev med en liten lapp. De berättade att de hade firat Pippi Långstrump hela dagen och läst, tittat på film och pratat, diskuterat och berättat. Läraren hade skrivit ned det som sades i filmen, nu minns jag inte vilken film det var, men det underfundiga hade läraren lyft fram och diskuterat med eleverna.

P1280421

 

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.