Om Pippi Långstrump skulle vara lärare …

Om Pippi Långstrump skulle vara lärare skulle väldigt många kalla henne för en flumlärare. En del skulle säkert se rött och med all rätt. Pippi skulle ha kvar sina röda flätor och sina stora skor. Om Pippi var lärare skulle eleverna absolut inte sitta stilla i bänkarna utan hellre stå på bänkarna och sjunga sockerdrickesånger. Om Pippi Långstrump vore lärare skulle hon berätta historier och sätta underbara fantasigriller i huvuden på små Tommyar och små Annikor så att dom fick utvidga sina förstånd. Om Pippi Långstrump vore lärare skulle hon ha sagt ett och annat till de som styr över skolan men hon skulle kunna se lite över den pedagogiska axeln och säga att ”Jag vill aldrig bliva stur”. Om Pippi Långstrump skulle vara lärare skulle hon bokstavligen lyfta hela klassen.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.