Samtal med frusen rektor

P1400063

Klockan var ungefär 7.30. Dörrarna till skolan öppna. Jag är alltid nyfiken på skolor så jag stannade till utanför skolan, försökte kika in. medan barn och föräldrar kilade förbi mig in i värmen. Mannen som stod utanför, i den stora jackan, hälsade vänligt på eleverna, sa deras namn och sa hej till föräldrarna också.

Jag frågade honom om skolan och om bemötandet; att stå så här utanför skolporten och hälsa på alla. Han tyckte inte att det var något märkvärdigt alls, det är ju skolans elever, de ska hälsas välkomna. Jag frågade om lärare och vaktmästare hade bestämda dagar för detta. Han skakade på huvudet. – Jag är rektor här. Det är jag som tar emot eleverna. Lärarna tar emot dem i klassrummen. Det ska vara välkomnande att komma till skolan. Han gjorde en åkarbrasa och vände sig till en elev som från långt håll ropade hej så där som barn gör när de ser någon på långt avstånd.

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Om jag vore rektor, Pedagogiska miljöer, Relationer och vänskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.