Bokens illustration en spegel för barnet

pennan-och-ordet-001_52585922

En liten människa sträcker sig över bordet där jag är med mina bokhögar och fattar tag i en bok. Den lilla människan sätter sitt finger på omslagets tecknade figur och säger att så där känns det för mig. Bokomslaget blir en spegel för barnet och information för mig. Det gör att jag kan försöka förstå. Det gör att vi kan mötas. Att bli sedd också av ett bokomslag och få visa hur det är och känns kan för en stund ge mening åt oss båda.

Hej HOPP!

This entry was posted in Anpassning, Boken i undervisningen, Kommunikationen, Litteratur och läsning, Ordförrådet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.