Lektionsförslag: Skriv Snusmumrikens brev!

Titta på avsnittet om Mumintrollen av Tove Jansson. Jag tänker på det språk som används och hur barn mår bra av språk: Mässingknoppar, kristallkronor, brev, mamma, världen, vintersömn, november … Här är det också en gammal film och den kan beteckna den textrörlighet som kommer ur boken, som syns i filmen, som kommer att berättas av eleverna. Då befinner vi oss i skönlitteraturen, då befinner vi oss i kursplanerna, då befinner vi oss i Lgr 11. Kanske vi inte gillar mumintrollen. Det må så vara. Vi möter dem i alla fall. Låt eleverna skriva det brev som lyser upp mumintrollets vinter. Vad kan man skriva till en vän som man vill muntra upp?

 

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning, Modellerna, Styrdokumenten, TED / Youtube och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Lektionsförslag: Skriv Snusmumrikens brev!

  1. Marika skriver:

    Gillar! <3

  2. Pippi skriver:

    Att lägga i min höstplanering/ Varmt Tack!

Kommentarer är stängda.