Låt oss se läroplanen som en vision

Körling fotograferar 2013

Läroplanen är i sig en vision. Från dag ett i skolan finns ett innehåll och detta innehåll ska eleverna få möta, lära och utveckla genom alla skolår. Att lära sig läsa, själv kunna skriva, förstå kemi, teknik och engelska språket. Idrott och hälsa och allt det där som skolan ger och kan betyda. Låt oss se läroplanen som en vision. Den tar sin början då barnet börjar skolan och den ska inte längre vara en vision då samma barn lämnar skolan för en annan skolform.

I gemenskapen med styrdokumenten kan vi lärare ge liv åt de inbundna orden och de starka budskapen om vad skolan ska ge och innehålla. Genom att ständigt dela innehållet kan vi skriva in oss mellan raderna och skapa det liv texten behöver genom att elever och lärare bygger den i skolan.

 

Det här inlägget postades i Styrdokumenten, Visionerna. Bokmärk permalänken.