Om att ha föräldrar – Ur Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt

IMG_0898

Jag läser nu Astrid Lindgrens Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt, 1951. Och skrattar då jag läser att en förälder dyker upp precis då föräldern inte ska dyka upp. Den där precisionen då föräldern är där och allt det som barnet gör och är i färd med får ett abrupt och nödvändigt slut.

”Å, han skulle bestämt ta och skriva en insändare i ortstidningen: ‘Måste man ha föräldrar?’ Visst gillade han både far och mor högt och rent, men denna rent otroliga precision, med vilken föräldrar dök upp i de mest olämpliga ögonblick, det kunde ju driva det tåligaste barn till förtvivlan.”

Astrid Lindgren Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt, 1951 s 55 

This entry was posted in Boken i undervisningen, Litteratur och läsning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>