”Jag vinner över bilderna i böckerna”

– Berätta om bilderna i boken? frågar jag.

– Bilderna är viktiga. Dom gör att man blir nyfiken på att läsa. Ibland har man en annan bild i huvudet när man läser och då stämmer inte bilden i boken överens med vad man själv tänker. Men jag vinner och tycker som jag tycker. Jag liksom vinner över bilderna i boken.

Jag tänker på det viktiga att tänka, kommunicera och lära. Att tänka själv när man får veta hur andra tänker. Att komma i kontakt med sin egen röst och stämma. Så här tänker jag …

This entry was posted in Bildpromenaden, Boken i undervisningen, Lässtrategier, Strategier, Textsamtal, Väck läshungern. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>