Ligga på armen och titta in i boken

ur-min-ritbok-002_36492193

När föräldrar läser högt ligger barnen ofta på armen och ser in i boken. När de lär sig att läsa följer de med i texten och frågar om bokstäver och ibland kan man höra att de ljudar något ord. Kanske de ibland ser ett ord de kan och säger det. Barn som ligger på armar ser in i böckerna. De ser illustrationerna och de ser den löpande texten. Om texten är lång hinner barnen titta noga på de vackra bilderna som både ackompanjerar texten som ger den en alldeles unik presentation. Jag tänker att långa texter ger barn tid att titta på allt som bilden vill berätta.

Hej HOPP!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Anpassning, Biblioteken, Bokstav/bokstäver, Högläsning, Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.