Att välja förhållningssätt

Jag läser Peter Strang; Att höra till, 2014 och jag vill lyfta fram detta med medvetna val rörande mimik, kroppsspråk och inställning:

””Du som läkare har stort ansvar för hur stämningen blir, och ditt kroppsspråk kommer visa vad du känner.” Med andra ord kan man aktivt använda sig av spegelneuron för att skapa positiv kontakt.

Jag beslöt mig för att stanna upp utanför dörren och tänka på kroppsspråket inför varje ny patient. Var mitt kroppsspråk öppet, eller instängt med armarna knutna över bröstet? Hur var min mimik, var jag sammanbiten av stressen eller var jag neutral och rent av svagt positiv? Jag testade hur det kändes att höja blicken och le och märkte att något hände med min känsla i samma stund, jag blev själv mer positiv av att medvetet välja ett positivt kroppsspråk.”  s. 69

Jag valde nyfikenheten som förhållningssätt.

Jag har alltid valt nyfikenheten: Idag ska jag vara nyfiken på mina elever. Och jag har nyfiket gått in i klassrummet, lärandet och undervisningen. Jag valde nyfikenheten.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning, Modellerna, Ordförrådet, Relationer och vänskap, Undervisningen, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.