Bokens baksidestext kan vara tillräcklig för ett textsamtal

Vad gör man då det känns omöjligt att leva upp till allt som förväntas av en? Vad gör man då den enda människa som förstår en försvinner? Om man befinner sig någonstans i gränslandet mellan barn- och vuxenvarande och bär på en längtan efter något som man själv knappt kan sätta ord på.

Baksidestexten är hämtad ur Sara Lundbergs bok Fågeln i mig flyger vart den vill, 2017. Visa den på tavlan. Högläs den för gemenskap och tillgänglighet. Låt eleverna möta texten och de frågor som väcks i den. När ni samtalat om detta kan man koppla bokens titel till baksidestexten:

Fågeln i mig flyger vart den vill

Vad berättar titeln? På vilket sätt utgör titeln en motsägelse till baksidestexten? Hur ser trots ut? Hur kan man hitta sina egna vägar? Vet man vilka vägar man kan ta? Hur förstår vi titeln?

Hej HOPP!
Anne-Marie Körling

 

This entry was posted in 90 sekunders högläsning, Boken i undervisningen, Föreläsningar jag ger, Frågekonsten, Högläsning, Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning, Textsamtal, Undervisningen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.