Lev Vygotskij – mina förälskelse hamnar i dina ord!

Ja, ibland ryser jag över ord och över ordens kraft. Det är de föränderliga orden. Kanske läser jag ibland fel för jag vill läsa in mig själv. Ibland läser  jag högt för att jag vill få alla sinnens upplevelse, här är en sådan mening ur Lev Vygotskijs och min diskussion. Så här sa han till mig alldeles nyss:

… anta däremot att krisen grundar sig på en kraftig ökning av livsdugligheten, /…/ och att själva krisen i denna ålder endast är en följd av denna ökning av skaparkraften. /…/ Denna allmänna tillväxt ger sig tillkänna såväl i de ungas beteende som i deras inre liv.

***********

Jag önskar att fler fick lyssna till mitt och Lev Vygotskijs samtal! Vill man läsa vad Lev Vygotskij tänkte kan man alltid ta fram den lilla fina boken:

Fantasi och kreativitet i barndomen, Daidalos Förlag, 1995

Det här inlägget postades i Vygotskij och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Lev Vygotskij – mina förälskelse hamnar i dina ord!

  1. alex skriver:

    Den boken är intressant – jag har mött den många gånger under min studietid – på nästan alla lärosäten jag varit. Jag fascineras så klart av kapitlet om teater. Det ger mig argument och mandat i mitt Teaterpedagogeri. Men boken ger även allmänpedagogisk inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.