Lördagens eufori

Morgonens bokstäver stampar redan på huvudkudden. Meningarna är redan formulerade. Jag måste skriva. Rusar upp i mitt hem. Flyger fram mot kaffeburken, den blåa och åldrade, skruvar upp locket och kaffedoften letar sig fram. Det är min lördag. Det är lördag. Vattnet ur kranen får mig att känna tacksamhet. Jag ser hur träden utanför långsamt klär om från grönt till rött. Vattnet är min källa men också trädets. Mitt ska bli kaffe. Mörkret är mörkt. Natten har inte lämnat människorna och naturen. Jag står där jag står och hela elsystemet tickar i sladdarna. Jag slår på kaffebryggaren. Den hostar sitt svar och vattnet värms och transporteras ut och sipprar ut över det svarta kaffet. En ny doft sprider sig och utlovar en slags viljestart av dagen.

Fönstret står på gavel. Hösten kilar in och säger godmorgon. Det nyper i mina bara ben. Det är kallt golv med nakna fötter. Jag slår på datorn. Jag skriver. Jag skriver. Jag skriver. Mitt kaffe fyller mig. Mina bokstäver kommer. Mina ord placerar sig på osynliga ark. Interaktiviteten är hög. Då jag vaknar upp ur meningarna har solen klivit upp och lagt sina armar över hustaken.

– Jag behöver dig, säger jag till solen! Sen störtdyker jag ned i en mening som jag hoppas kan lysa starkare än den jag skrev i mörkret.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Lördagens eufori

 1. Jesús skriver:

  God morgon!

 2. mie skriver:

  Läser med andakt och inlevelse.
  ”Fönstret står på gavel. Hösten kilar in………….solen har stigit upp och lagt sina armar över hustaken.”
  Endast människan vars inneboende heter Lycka Harmoni kan åstadkomma sådana verbala målningar.

 3. sspirit skriver:

  God morgon till dig! Jag hälsar dina ord – det första underverket mina ögon njuter en vacker morgon som denna.

  Ha en god dag fylld av underverk och borta från all värk!
  http://www.youtube.com/watch?v=1TWd3skb-Rw

 4. pippi skriver:

  God morgon!
  Dina morgonord lyser starkt igenom mina morgontrötta ögon och värmer mitt lärarhösttrötta inre.

 5. Eva skriver:

  Fantastiska lördagar! Kaffe och livgivande bloggar. Fortbildning, utveckling och skapande arbete för läraren och människan jag.

 6. sspirit skriver:

  Vilka fina kommentarer till dina fina ord, Anne-Marie!

  Fina, fina människor! Jag blir glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.