Farfars toner och mina ord

Står vid min farfar Felix Körlings grav. Han var en gång Sveriges Vispappa! Det är bra att han var det. Han var också min farfar. Jag är här och nu. Han var då och förr. Felix Körlings barnvisor har passerat en hel del tidszoner; Nej se det snöar! Ett gammalt fult och elakt troll och så finns det andra som är en aning mer tidstypiska. Jag fotograferas för en intervju. Jag ska trudilutta ordentligt!

Farfars toner och mina ord!

This entry was posted in Släkten Körling and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Farfars toner och mina ord

 1. pippi says:

  Älskar sången ”Ett gammalt elakt troll det var en gång”. Lär alltid mina elever den eftersom det finns så många härliga ord i den.
  Fult
  Elakt
  Detta
  Luftballong
  Lade
  Småland
  Åland
  I samma stund
  Lund
  Trollmadame
  OSV.
  Helt fantastisk text!

 2. Anne-Marie Körling says:

  Gulliga du! Det där värmde en söndagkväll. A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.