Allt är kultur – och klassrummets kultur är också kultur

Allt är kultur. Ordet är så stort. Kultur. Och kulturen växlar beroende på var du är och med vilka. Du skapar kultur med dig själv och dina närmaste. Och den som kommer in måste läsa av den kultur som är. Klassrummet är alltid en kultur och så ska vi nog betrakta det. Det blir det rum vi tillsammans skapar och under de förutsättningar läraren iscensätter. Vi blir till. Därmed blir också kulturen till.

Jag var i en kultur. I ett klassrum. I ett annat var jag i en annan kultur. Och jag sökte efter gemenskapen. Den erbjuds på olika sätt. Jag tänkte på eleverna. Hur lär de sig skolans och klassrummens mångfaldskulturer?

This entry was posted in Klassrummet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.