Skolgårdarna och ut-rymmet

Utanför fönstret syns skolgårdarna. Det är mer vanligt i svenska skolan att man tar vara på den pedagogiska miljön som erbjuds utanför. De ryska eleverna har en kvarts vila där de lägger sina huvuden i sina armar och lutar sig över bänkarna och är tysta en kvart. Ingen ny luft. Bara vila. Vid mitt skolbesök i den ryska skolan kunde vi berätta om det uteliv och den viktiga leken kunde tillföra eleverna. Lärarna tyckte tanken var intressant.

Så är det med ut-byte. Man får alltid idéer. Av varandra!

Det här inlägget postades i Pedagogiska miljöer och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Skolgårdarna och ut-rymmet

  1. Bombadill skriver:

    Under tiden i den lilla landsbygdsskolan så drabbades jag i och för sig av en obehörig lärare och absolut icke-undervisning men skogen låg nära och här fanns det hur mycket som helst att upptäcka och en fotbollsplan där ibland halva skolan sprang och jagade bollen.

    Jag erkänner att jag ibland var pådrivare i att komma för sent till lektioner och att rusa iväg innan psalmerna klingat färdigt men världen mellan lektioner gav så mycket mer nyttiga erfarenheter.

Kommentarer är stängda.