Inte antingen eller utan både och

Det är underbara annonser som förkastar det gamla för det nya. Nu behövs inte pennan och pappret – nej skaffa radio! Det handlar kanske mer om att behålla förmågan till kommunikation. Radion behövs för att öka förmedlingen av det den arga insändaren vill berätta, men han behöver fortfarande sin penna och sitt papper. Det gäller idag också. Penna och papper ska givetvis användas, datorn likaså, den gamla overheaden kan bli en underbar möjlighet att undersöka ljus och skuggor, förstoringar av olika saker och den kreativa whiteboarden kan göras möjlig för fler att skriva och räkna på, och den interaktiva whiteboarden kan spara det vi gjorde och visa det vi vill få in i klassrummet, kanon är kanon! tänker jag. Allt handlar om hur vi vill undervisa och kring vad. Något antingen eller tror jag inte på – jag tror på både och. Det gäller i stort sett allt!

Det här inlägget postades i Pedagogik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Inte antingen eller utan både och

  1. Mib skriver:

    Japp! Håller med! Har funderat lite extra kring det där med penna och papper igår faktiskt. Min dotter som har autism behöver ”arbetsordningar”, planeringar, scheman…. ja vad man nu väljer att kalla det….. för sin vardag för att den ska fungera. Det kommer det ena hjälpmedlet efter det andra och hemma på sin vägg har hon nu en Sigvart-tavla, den är säkert jättebra på många sätt, men när hon kommer hem till oss är det papper och penna som gäller. Vi skriver hennes dagsplanering på lösa papper, gamla skräpiga kuvert, baksidan av en handlarlista…. allt möjligt och det fungerar precis lika bra som en Sigvart-tavla.

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Mib, tack och med värme, A-M

  3. Mib skriver:

    Hej igen, jag har filosoferat lite kring mobiltelefoner också på min blogg om man vill läsa och så finns bild på den där Sigvarttavlan ifall man inte vet vad det är.
    http://mibfilosoferar.blogspot.com/2011/03/lite-alltmojligt.html

    Kram också med värme!

  4. Anne-Marie Körling skriver:

    Vi får alla titta dit. Tack Mib! A-m

Kommentarer är stängda.