Det stora uppdraget

Den amerikanska läraren jag diskuterade med var mycket initierad i den forskning som omslöt skolan och att det krävs samspel mellan skolor, lärare, elev, elevens lärande och vad som tänks, skrivs och tycks kring frågorna om utbildning. Lärare får inte bestämma sig för att just ett sätt är kungsvägen för alla elever, utan genom lärarens utbildning i olika metoder utveckla sin lärarroll till att bli en bättre och säkrare undervisare. Det betyder i sin tur att läraren genom sin utbildning och sitt förhållande till elevernas lärande utvecklar relationerna och inser att mångfalden av undervisningar stöttar eleverna. Det handlar inte om att strängt följa en metod utan följa lärandet och det är något helt annat.

Vi lärare behöver lära oss förklara våra undervisningar, utveckla vårt pedagogiska och professionella språk och pröva att undersöka det forskarna säger om det vi gör.

Det här inlägget postades i Strategier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.