Början!

Igår sa jag:

– Jag börjar med det jag ser av lärande här och nu! Jag börjar inte med det jag själv önskade att min undervisning skulle leda till. Jag börjar inte med en föreställning om vad jag ska hinna. Jag börjar med det som blir i klassrummet och i min undervisning. Jag följer och jag utmanar. Med det resultat jag har fått av mina elever, de gensvar de givit, de processer jag satt igång. De är det som är. Jag har inga föreställningar om att de skulle bli något annat. För hur kunde jag ha det! Och ur det jag får, ser, deltar i formar jag min undervisning för morgondagen. Det betyder att jag är här och nu med eleverna, och i morgondagen med min undervisning!

Om detta har jag skrivit en bok: Nu ler Vygotskij, 2012 – den kommer andra veckan år 2012. Långt dit!

This entry was posted in Vygotskij and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Början!

  1. Maria says:

    Vad spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.