Början!

Igår sa jag:

– Jag börjar med det jag ser av lärande här och nu! Jag börjar inte med det jag själv önskade att min undervisning skulle leda till. Jag börjar inte med en föreställning om vad jag ska hinna. Jag börjar med det som blir i klassrummet och i min undervisning. Jag följer och jag utmanar. Med det resultat jag har fått av mina elever, de gensvar de givit, de processer jag satt igång. De är det som är. Jag har inga föreställningar om att de skulle bli något annat. För hur kunde jag ha det! Och ur det jag får, ser, deltar i formar jag min undervisning för morgondagen. Det betyder att jag är här och nu med eleverna, och i morgondagen med min undervisning!

Om detta har jag skrivit en bok: Nu ler Vygotskij, 2012 – den kommer andra veckan år 2012. Långt dit!

Det här inlägget postades i Vygotskij och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Början!

  1. Maria skriver:

    Vad spännande!

Kommentarer är stängda.