Lördagen och mina versfötter!

Jag vaknar upp till lördagen. Det är mina versfötter som väcker mig. Ena versfoten säger – Kliv upp på dina fötter och sätt ord på dagen. Det är lördag och du slipper läsa skollagen. (Nu ville versfoten skämta till det en aning och skriva sko-lagen men den andra versfoten sa att om skollagen skämtar man inte. Jag hörde hur de diskuterade vers och form och vaknade av just denna argumentering).

Den andra versfoten tog fasta på att det är kaffe och tidningsläsardax. Så den versfoten var lite sprallig:

Upp och hoppa, kaffekoppa. Svart som bläck. Sömnen väck!

Ja, så har jag det. Mina versfötter försöker på bästa sätt att göra min lördag till en bra början. Hur har ni det med era versfötter?

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lördagen och mina versfötter!

 1. thord wiman skriver:

  Hej Anne-Marie,

  Ha ha ha, jag tror jag drömde om en ordens man, en talare, en god sådan med ett gott hjärta.
  Det var Chaplin förstås. Hans magnefika tal från hans magnefika film The Great Dictator (1940).
  Insikt, kärlek, mogenhet och hopp genomsyrar talet till människa, miljö och framtid. Och självklart. Det krävdes en komiker med klara ögon och ett globalt bultande hjärta. Klippet går som en inspirerande löpeld genom världen så – skicka vidare!

  the greatest speech ever made youtube (15 Juli 2011)

Kommentarer är stängda.