Sittskada och skoltankar

Någon kom till min blogg via ordet sittskada. Aha, tänker jag. Sen blir jag själv nyfiken på ordet. Alltså – sittskada och skola – den kombinationen får mig att tänka på alldeles för stort fokus på ordning och drill. Jag har ännu inte träffat en lärare som inte vill röra på benen under en föreläsning. Ännu har jag själv inte funnit att jag kan sitta länge utan att röra på mig.

Jag får lätt sittskador, vrider mig och vänder mig där jag sitter. Om jag då inte heller får röra mig blir jag ännu mer rörlig. Då får jag känslan av att jag har myror i brallorna. Och så börjar jag tänka på att jag inte kan sitta still fast jag borde. Den jag lyssnar till kommer allt längre bort från det jag grubblar på. Tillslut hör jag liksom inte vad den som talar säger. Jag är helt fokuserad på min oförmåga att sitta still.

Det här inlägget postades i Misstagen. Bokmärk permalänken.