Sakernas tillstånd

Sakerna stirrar på mig. De vill berätta. Om minnen som står och stampar i dem. Om minnen som vill göra väsen och tona skratt med gråt. Sakernas tillstånd är att jag är döv och stum. Min mormors händer omsluter inte längre asken. Min pappa ser inte längre ned från självporträttet. Böckerna har förstummat sig i bokhyllorna. Min tröja har nötta armbågar. Mjölken står envist och surar i kylskåpet. I hörnet står dammsugaren i full beredskap. Allt kan bli damm. Allt kan gå itu. Allt kan sopas upp. Allt kan göras rent.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.